Over ons

Indien je als veteraan PTSS hebt, heb je recht op extra zorg vanuit de AWBZ. Veteranenzorg Stad en Ommeland is opgericht met als doel jou die zorg te bieden.

De zorg die wij bieden bestaat uit het geven van begeleiding op diverse terreinen. Hierbij kun je denken aan begeleiding bij het voeren van de administratie, maar ook begeleiding bij huishoudelijke werkzaamheden. Meer hierover kun je lezen onder het kopje ‘zorg’.

Natuurlijk brengt het ontvangen van deze zorg de nodige administratieve verplichtingen met zich mee, zoals het indienen van de zorgaanvraag en het afleggen van de verantwoording bij de verschillende instanties. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je hier niet op zit te wachten en dat dit allerlei vragen oproept. Natuurlijk willen wij niet dat dit je ervan weerhoudt de zorg waar jij recht op hebt aan te vragen. Daarom helpen wij je bij het aanvragen en voeren van je administratie die het ontvangen van de zorg met zicht meebrengt. Op welke wijze wij je kunnen helpen kun je lezen onder het kopje ‘zorg en financiering’.

De zorg die wij bieden is in principe zorg in natura. Wanneer je echter een persoonsgebonden budget (PGB) ontvangt en zelf verantwoordelijk bent voor de inkoop van de zorg, kun je ook bij ons terecht. Ook in dat geval kunnen wij je begeleiding bieden en helpen met het voeren van je administratie van het PGB.

Naast het bieden van begeleiding organiseert Veteranenzorg in Stad en Ommeland diverse activiteiten in ons activiteitencentrum. Wil je meer weten over de verschillende activiteiten en over de dagen en tijden waarop deze plaats vinden, kijk dan onder het kopje ‘activiteiten’.

Voor het verlenen van de juiste zorg werken wij uitsluitend met goed opgeleide en ervaren mensen, zodat je verzekerd bent van goede begeleiding die past bij jouw situatie. Met hen kun je afstemmen welke vorm van begeleiding jij graag wilt ontvangen en zij kunnen je hierbij ook adviseren.

Reacties zijn gesloten.